122 wałachy też nie powalają na kolana :diabelski_usmiech
Pierwszy Rapid na OCP
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Tony065122 wałachy też nie powalają na kolana
ależ oczywiście, masz Kolego rację
a na kolana to powalają.... z bezsilności.... bo to wogóle nie jedzie 8)SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Wojtas_Poznań,
śmiać mi się chce, bo ostatnio słyszałem tekst znajomego, ze "na warszawie" to bez 500+ nie ma co się pokazywać... :wink:
tylko tak naprawdę to gdzie takimi potworami jeździć :?: mnie tam wystarcza + jakieś 50% tego co dała fabryka i chyba tak zostanie :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
A po co chłopak ma się tu chwalić jak forumowi "znafcy" w kółko piszą jaki to Rapid jest paskudny, plastikowy i w ogóle, że to najgorsze auto na świecie i tylko idiota może go kupić. Po przeczytaniu takich głupot też bym się nie chwali tym ciekawym i naprawdę fajnym autem, bo co to za przyjemność ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA po co chłopak ma się tu chwalić jak forumowi "znafcy" w kółko piszą jaki to Rapid jest paskudny, plastikowy i w ogóle, że to najgorsze auto na świecie i tylko idiota może go kupić. Po przeczytaniu takich głupot też bym się nie chwali tym ciekawym i naprawdę fajnym autem, bo co to za przyjemność ?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Big, Bez urazy, ale czy nie Ty przez kilka miesięcy udowadniałeś, jakim to kiepskim wyborem jest Tour z silnikiem 1.4? Tutaj sytuacja jest podobna.
Ludzie uczą się od najlepszych.
A do autka trzeba podejść kilka razy. Sam się przekonałem, ze za 41,500 niewiele jest na rynku lepszych propozycji. Topowych wersji IMO nie warto tykać bo to już w cenie O3 a to jednak inna bajka.
[ Dodano: Pią 04 Paź, 13 00:20 ]
Zamieszczone przez ruwadoJa tam bym chętnie tego Rapida obejrzał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikSam się przekonałem, ze za 41,500 niewiele jest na rynku lepszych propozycji. Topowych wersji IMO nie warto tykać bo to już w cenie O3 a to jednak inna bajka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosczekamy za zdjęciamiByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rKolega się chyba boi, że zostanie zjedzony :twisted:
Ale jest jak jest.
Ja do końca tego nie łapię takich wpisów. Co innego w ogólnym temacie. Sam trochę krytykowałem O3 ale jak sie przyjechałem zmieniłem zdanie i zobaczyłem trochę plusów i jak widze ładną wersję/kolork na ulicy sie oglądam.
A jak niektórych sie czyta to ma sie wrażenie , że tu nikt nie ma na koncie kwot mniejszych niż co najmniej 6-cyfrowe i same extra fury bo wymagania i wybrzydzanie.
A Rapid?
Mnie Rapid nie bierze ale patrze z punku tylko mojego postrzegania, potrzeb, wymagań, oczekiwań.
Ale za te kase w ok 40 kilku koła jak najbardziej czemu nie , jeśli komuś pasuje choćby dla LPG. Nie każdy musi zadłużać sie po uszy byle tylko sąsiada wkurzyć i "się pokazać" Wielu kupuje takie auto na jakie ich stać i jakie jest im potrzebne prywatnie czy do pracy a nie takie o jakim marzy sąsiad.
Dla wielu to tylko AGD do przemieszczania a nie obiekt kultu i wzdychania.
:szeroki_usmiech
Czekam na prezentację.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Dla wielu to tylko AGD do przemieszczania a nie obiekt kultu i wzdychania.
Zamieszczone przez Alonzo_A Rapid? Za te kase w ok 40 kilku koła jak najbardziej zaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Alonzo_Dla wielu to tylko AGD do przemieszczania a nie obiekt kultu i wzdychania.
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Alonzo_A Rapid? Za te kase w ok 40 kilku koła jak najbardziej za
Komentarz
-
-
No chyba się jednak nie wywinę! ;-)
Na zdjęcia w showroomie poczekacie do weekendu bo wstyd jest je teraz robić. Taki brudny.
Ale mam nadzieje że pstryknę kilka w sobotę jak już znajdę czas i myjnię.
Chwilowo tylko kilka odczuć, refleksji i przemyśleń.
Najpierw krótki opis: Rapid kupiony z placu 30 sierpnia w wersji MY2013 1,2 TSI 77 kW Ambition z paroma dodatkami i gwarancją na 4 lata. Czytanie forów miało swój efekt więc postanowiłem się zabezpieczyć.
Rozważałem zakup Octavii lub Golfa ale ponieważ to mój 14 albo 15 samochód z tego 7 nowy więc biorąc pod uwagę oczekiwania i odczucia po jazdach i konieczność sfinansowania studiów dziecka dokonałem takiego właśnie wyboru.
Chyba blisko mi tu do zdania napisanego przez Alonzo bo podstawą są dla mnie już głównie cechy funkcjonalne auta.
A Rapid ma się czym pochwalić.
Przejechałem do tej pory ponad 5400 km i moje oceny są następujące:
Silnik: rewelacyjnie elastyczny, mocny, doskonale się zbiera, w miarę oszczędny. Bardzo dobry wybór jeżeli będzie bezawaryjny.
Zawieszenie: typowe dla grupy, twardawe ale bardzo dobrze spasowane. Samochód prowadzi się znakomicie.
Nadwozie: miejsca z tyłu swobodnie wystarcza nawet dla mnie a mam 190 cm wzrostu. Bagażnik duży i pojemny.
Ponieważ już widzę gorączkę krytykantów ;-) trochę pożywki dla nich a dla niezdecydowanych pod rozwagę.
Samochód jest z segmentu B więc w środku tylko plastik. Niezły,w miarę dobrze spasowane elementy i mi nie przeszkadza ale wszechobecny.
Nadwozie w obowiązującym teraz dla marki designie ale moim zdaniem praktycznie 4 osobowe. Rapid jest lżejszy i węższy od Octavii i ma to swoje konsekwencje. Także takie, że przy silnym wietrze bocznym powyżej 130-140 km/h trzeba uważać bo podmuchy są mocno odczuwalne. Notabene na A1 pojechałem nim 195 km/h i nie było z górki. ;-)
Nadwozie jest wyciszone słabo i niestety wiatr i silnik pow.3500-4000 słychać.
Z innych minusów to potwierdzam słabą widoczność świateł na skrzyżowaniach - jeżeli nie ma nisko miniaturek trzeba się pochylić do przodu. Przy moim wzroście także zakres regulacji fotela kierowcy jest na granicy wygody, chociaż może jest to konsekwencją przesiadki z Hyundaia SantaFe który jest większy.
Podsumowując na tą chwilę jestem nadal bardzo zadowolony z tego wyboru. Zdając sobie sprawę że jest to pewien kompromis pomiędzy otrzymanymi walorami użytkowymi, estetycznymi i wszelkimi innymi a chęcią ograniczenia budżetu na taki zakup i jego eksploatację (odsetki,ubezpieczenia,przeglądy,paliwo,części itp) uważam że otrzymujemy znakomity stosunek jednego do drugiego.
Podkreślam: TO MOJE ZDANIE.
W razie pytań służę pomocą a w Warszawie jak znajdziemy termin to zapraszam do oględzin.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PoxterNo chyba się jednak nie wywinę! ;-)
Zamieszczone przez Poxtera zdjęcia w showroomie poczekacie do weekendu bo wstyd jest je teraz robić. Taki brudny.
Ale mam nadzieje że pstryknę kilka w sobotę jak już znajdę czas i myjnię.
A czego się przesiadłeś na Rapida?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoA czego się przesiadłeś na Rapida?
A że Rapid to już w sumie trochę przypadku. Ponieważ mój wspólnik też miał problemy z jednym z samochodów padło hasło "Kupujemy na szybko dwie nowe Octavie".
Po jazdach próbnych obejrzałem i spróbowałem jeszcze (w trzech różnych salonach ;-)) Rapida i stwierdziłem że różnice w jakości i komforcie są do przyjęcia dla mnie a ekonomia stoi po stronie Rapida. Dodatkowo żeby się przekonać jak wygląda obecnie oferta rynku przetestowaliśmy Toyotę Auris i Corolla, Hyundaia i30,ix35 oraz Golfa. Ponieważ żaden z testowanych samochodów dla moich potrzeb nie oferował więcej w rozsądnej cenie zapadła decyzja o zakupie Rapida. Zamówienie z fabryki zamieniło się na"plac" gdy dotychczasowe auto sprzedałem w dwa dni. Ot i cała historia. Wspólnik jeszcze czeka na Octavie.
Jeżdżę przeważnie sam lub już tylko z żoną - trochę tras weekendowych oraz na codzień Warszawa i większe miasta.
Rocznie średnio już tylko ok. 25-30 kkm.
Po prawie dwóch miesiącach znany w ekonomii weryfikujący syndrom "wtórnej akceptacji zakupu" Rapid przechodzi u mnie bezproblemowo. Pali trochę więcej (ok. 7 litrów) ale jak widzicie to przez te autostrady i chęć testowania. Na dotarciu jadąc eko pierwszy wyjazd do Torunia i z powrotem zrobiłem przy zużyciu paliwa 5.3l/100 km i byłem w szoku. Teraz już raczej trochę ostrzej no i miasto. Poza tym ten silnik aż się prosi o przyduszenie. ;-)
Pozdrawiam i życzę bezawawaryjności
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kuncfotPoxter, jaki rabat wyrwałeś?
PS. Juz się nawet uzywki "uszkodzone" sprzedaja http://otomoto.pl/skoda-rapid-1-2-sa...C30910382.html
Komentarz
-
Komentarz